Groenewegen B.V.
Het Ambacht 6
3155 AK Maasland

T (010) 591 75 66
F (010) 592 22 10
---------------------------
  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

KvK 24238278
Rabobank 3404.00.315
BTW nr. NL811146753B01

logo
Start arrow Aan en Verbouw arrow Balkon
Balkon Afdrukken

Balkonopbouw

balkon10.jpgEen balkon is een open, van een balustrade (hekwerk) voorziene en via een deur te betreden uitbouw aan een gebouw. Een balkon kan uit een gebouw steken of zich binnen de gevel bevinden, zoals bij een flatgebouw.

Een balkon is bedoeld om even naar buiten te kunnen gaan, zonder de verdieping te verlaten. Een balkon bevindt zich namelijk altijd op een verdieping. Een balkon op de begane grond noemt men wel een veranda.

Wanneer u uw balkon bij uw woonruimte wilt betrekken kunt u kiezen voor een balkonopbouw. De bestaande buitenmuur wordt weggebroken en feitelijk verplaatst naar de rand van het balkon. Het ruimtelijke effect van een dergelijk verbouwing is gigantisch. Voor deze verbouwing moet het balkon wel aan een aantal bouwkundige eisen voldoen. Voor een balkonopbouw is wel een bouwvergunning vereist.

Balkonbeglazing

balkon9.jpgUw balkon! Bij mooi weer de uitgelezen plek om te vertoeven. Helaas moet u die plaats vaak bij de minste wind, regen of kou weer verlaten, om nog maar te zwijgen van de geluidsoverlast dat op veel plaatsen altijd irriteert. Gebruik uw balkon 365 dagen per jaar! Maak uzelf niet langer afhankelijk van de jaargetijden, wind en weer.

Maak meer en beter gebruik van uw balkon! Met een beglazing kunt u het hele jaar door heerlijk vertoeven op uw balkon. U maakt van uw balkon een balkonserre, waarbij het karakter van het balkon behouden blijft.

De balkonbeglazing is eenvoudig weg te schuiven, zodat u met mooi weer kunt genieten van de zon en in dichtgeschoven toestand uw woning vergroot.  Bovendien wordt de energiebesparing op uw woning aanzienlijk vergroot en is uw balkon meer beschermd tegen lawaai, vuil en regen. Ook worden planten en meubels gespaard. Balkonbeglazing werkt ook nog inbraakvertragend.

 

 
WebWestland