Groenewegen B.V.
Het Ambacht 6
3155 AK Maasland

T (010) 591 75 66
F (010) 592 22 10
---------------------------
  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

KvK 24238278
Rabobank 3404.00.315
BTW nr. NL811146753B01

logo
Start arrow Onderaannemers arrow Buitenwerk arrow Gevelbekleding
Gevelbekleding Afdrukken

gevelbekleding13.jpg
Naast het renoveren, schilderen en reinigen van
gevels brengen wij ook veelvuldig gevelbekleding
aan. Er zijn vele materialen waarmee je een gevel kunt bekleden, zoals baksteen, vormsteen, keramische tegels, betonsteen, glasbouwsteen, gevelbepleistering, hout, metaal, vezelcement of kunststof. Wij gebruiken over het algemeen voor gevelbekleding hout, zoals western red cedar of onderhoudsvrije kunstof panelen.

Hout
In onze contreien wordt hout voornamelijk als accent of vormelement gebruikt. Voor houten gevelbekleding kiest u het best een houtsoort die weinig of geen onderhoud vraagt. Wij letten hierbij op de duurzaamheidklasse van het hout. Er bestaan vijf klasse: klasse I bevat de meest duurzame houtsoorten. Alleen het centrale gedeelte van de stammen (het kernhout) telt. Het buitenste gedeelte (het spint) is bij geen enkele houtsoort duurzaam en behoort dus systematisch tot klasse V. Houtsoorten die behoren tot de klasse I, II, III kunnen als buitenbetimmering gebruikt worden zonder verduurzaming, op voorwaarde dat ze niet in contact komen met de grond. Veel gebruikte houtsoorten zijn western red cedar, oregon pine\douglas, grenen en vuren.

Western red cedar is een heel duurzame houtsoort, wat bij houtsoorten met een dergelijk lage volumieke massa veeleer uitzonderlijk is. Door deze lage volumieke massa is western red cedar gemakkelijk te verwerken, te spijkeren en te schroeven. Gezien de duurzaamheid (klasse II) is voor Western red cedar geen bijkomende behandeling met beschermingsproducten nodig. Het onbehandelde hout zal echter wel na verloop van enige tijd, onder invloed van het buitenklimaat, vergrijzen en oppervlaktescheurtjes vertonen. Hebt u bezwaren tegen deze esthetische wijziging van het houtoppervlak, dan kunnen wij het houtoppervlak alsnog behandelen.

Kunststofgevelbekleding9.jpg
Voor het bekleden van gevels, dakkapellen, boeidelen, windveren en dakoverstekken kan gebruik gemaakt worden van bekledingsprofielen voorzien van diverse kleuren Renolit-folie.

Keralit® geveldelen zijn niet van echt hout te onderscheiden. De producten hebben een natuurgetrouwe houtstructuur en zijn verkrijgbaar in allerlei RAL-kleuren. Precies alsof het geschilderde of gebeitste houtdelen zijn. Daarbij is Keralit® kleurecht en ongevoelig voor schimmels, bacteriën en andere rottingsprocessen. En zal het nooit kromtrekken, hoe vochtig of warm de omstandigheden ook zijn. De montage geschiedt door middel van speciale bevestigingsclips om krimpen en uitzetten goed te kunnen opvangen. De afwerkprofielen zijn uiteraard in de kleur van de bekleding.

Dakranden en gootafwerkingen
Keralit® beschermt naast uw gevel ook dakranden en gootafwerkingen jaar in, jaar uit tegen weer en wind. De dakrandpanelen kunnen door aannemersbedrijf Groenewegen B.V. voor u worden gemonteerd. Door de onzichtbare bevestiging (geen schroeven en gaten) wordt een strakke en gave uitstraling verkregen. De dakrandpanelen worden geleverd met vele accessoires waardoor een hoog niveau van afwerken mogelijk is. En doordat u de panelen ook niet meer hoeft te schilderen, is Keralit® vooral heel geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen. Met Keralit® is het mogelijk om lengtes van 6 meter zonder stuiknaden te monteren. Zo lijken alle panelen uit één stuk en komt uw project het mooist tot zijn recht.

 

 
WebWestland