Traditionele dakkapellen

De voordelen van een dakkapel zullen u duidelijk zijn. Een enorme ruimtewinst wordt geboekt door het plaatsen van een dakkapel. Uw zolder kan gebruikt worden als extra slaapkamer of hobbykamer. Een dakkapel verlegt de grenzen van ruimte en mogelijkheden. Veelal is een dakkapel op het achterdak of zijdak niet meer vergunningplichtig, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. 

Traditionele dakkapellen met “sleepdak”, "nokverhogingen", ”duiventillen” en "dakopbouw" worden altijd ter plaatse gemaakt. Naar gelang de grote van een dergelijke opbouw, zullen de werkzaamheden 2 tot 6 werkdagen in beslag nemen. Vooraf zal er aangegeven worden hoelang een dergelijk werk ongeveer zal duren.

IMG 0203

De werkzaamheden kunnen casco of geheel afgewerkt uitgevoerd worden. Bij de casco uitvoeringen is het vaker, dat de opdrachtgever, na plaatsing van de dakopbouw, de gehele verdieping wil verbouwen.  Groenewegen b.v. realiseert dan een water en winddichte dakopbouw, welke door de klant in eigen beheer van binnen afgewerkt wordt. Ook kunnen wij, in overleg met u, een complete verbouwing van een dergelijke verdieping uitvoeren.

dakopbouw6

De traditionele dakkapellen worden als vanouds opgebouwd uit hout en daarna eventueel onderhoudsarm gemaakt met speciale gevelbekleding. Deze onderhoudsarme materialen zijn bijvoorbeeld Trespa of Keralit-schroten met houtnerf-folie. Deze materialen kunnen ook gebruikt worden voor het onderhoudsarm maken van een bestaande dakkapel. Dakbedekking kan bestaan uit zowel dakleer als dakpannen. 

santen001

Interesse of vrijblijvend advies?

Bel of mail ons om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Bel 010-5917566   info@groenewegenbouw.nl